Kdo je osmý skřítek?...

Kdo je osmý skřítek?...

Anotace: kdo ho chce najít, ten najde

Kdo žal a pláč v sobě nosí,
človíčka divného občas potkává.
Zalibu má sobě vlastní,
na cízí bolest se vyptává.

Touhy a prosby po kapsách,
nahlédnout dá na požádání.
Poutníček naším světem,
že nic nedělá je jen zdání.

Osmý skřítek se objeví
když cokoliv Tě trápí.
Vysněný v době zoufalé,
pomocí svou smutek krátí.

Čas pro Tebe si najde
slovem i dlaní pohladí.
Když vše se nedaří
pomůže a poradí.

S ním na světě je líp
v utajení však zůstává.
Pokaždé jinou podobu má,
svou tvář proto schovává.

V každém z nás totiž dřímá,
ten pravý ,,osmý skřítek".
Připraven bez váhání,
vykonat dobrý skutek...
Autor Modrý Adept, 27.01.2005
Přečteno 441x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Co nato říci_????Jen z oblohy sestoupíma Tebe mírním vánkem políbím!( To za tu báseň hezoučkou)!

15.10.2006 16:04:00 | Poutniček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí