Poesia pro vita

Poesia pro vita

Anotace: O tobě, pro tebe, do tebe vlévá se život....

Globalizovaná smrt

dostat do tvého ucha
motiv lásky
a pak jednoduše
pojít hlady v lesích
o tobě píšu smrti
řádky krví potřísněné
genocido, násilí, jaderná pumo

A ti druzí

tvůj rubáš vrostl do země
a ty to nevíš
kleješ na ty druhé
už se nezamykáš
a necháváš k sobě život
ale jen tak zlehka přicházet
pronikáš do slov o nemocích
tohoto světa i ne-světa

V jabloňovém sadu

jabko spadlo do klína
ty sedíš a divíš se
sotva víš a smažíš se
v poledním stínu slunce
máš pocit žes okradl ten strom
a teď se kaješ před jabloňí
už nikdy nebude jako dřív
ani ty člověče

Jaro

smrt porazila jsi
svým mohutným tělem
a pak sis jako kdybys
zvítězila nad bohy světů
oddechla a pokračovala
ve své depresi
slzy tvé do rána zmizely
v oparu ranního deště
v rukou tvého otce
tys jaro, otevřené srdce
voníš, ale jen pro někoho, krásně
Autor PatriceB, 18.09.2006
Přečteno 319x
Tipy 2
Poslední tipující: Lukáš Rymeš
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čte moc noviny nebo dělá editora na Nově, rozhodně pozoruhodný týpek :-))

15.10.2007 18:05:00 | Jarky

moc hezky vyšlechtěné obrazy.A já mám takové věci rád

08.10.2007 17:43:00 | Nula ze vsi

Hmmm....velice zajímavá báseň sama se ráda zamýšlím nad podobnými věcmi

21.02.2007 20:52:00 | arya

Pěkné antré!
začátek mě trochu připoměl genocidu nacistů a včerejší dokument čt 2.

19.09.2006 00:54:00 | poetos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí