Ospalé tóny

Ospalé tóny

Anotace: ...ze šuplíku...

Ospalé tóny klavíru
plují barovým šerem
sklouznou se cigaretě po dýmu
zakrouží nad likérem
utopí se ve sklenici s vínem,
jak štětce v láhvi s terpentýnem.

Je pozdě, čas ztratil význam,
hodinám dávno došla čísla,
hosté pomalu mizí,
klimbá i sám klavírista
na stolech zvolna zasychají
krůpěje různých moků,
smíchané s prachem, nikotinem
a kapkami studeného potu.

V alkoholovém opojení
Opilcům na stůl hlavy padou
Odbíjí chvíle k rozednění
Poslední nočky bloudí Prahou
Kouř v baru pozvolna řídne
Židle už zejí prázdnotou
Barman se protáhne a dlouze zívne
Bar zaleje se temnotou.
Autor Jn.s, 19.09.2006
Přečteno 230x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je mi to docela blízké. Ne že bych vysedával po hospodách do zavíračky, ale ten styl, hmmm.

19.09.2006 16:42:00 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí