Veronika

Veronika

Anotace: Asi jedna z mých nejlepších básní - je to také jedna z rekvizit tentokrát na upírské téma bráno z jiného úhlu pohledu. Parafráze na melodii písničky z Mig 21, song Larisa

Sbírka: Kousek nebe

VERONIKA

Veronika má povahu podivnou,
ale já však nemyslím na jinou.
Veronika má náladu příjemnou,
ukáže se až v noci přede mnou.

Když jí vítr češe vlasy,
vypadá jak bohyně.
Má je dlouhé jako klasy
a usmívá se příjemně.

Jakmile se blíží půlnoc,
ztrácí vůbec zábrany.
Dva špičáky má dlouho moc,
zaútočila na můj krk se strany.

Veronika je dívka blonďatá,
jindy milá, někdy hubatá.
Má nádherné tělo a ňadra baňatá,
usmívaj se na mě někdy jako poupata.

Když se ráno probudím,
cítím na krku drobné kousnutí
a v zrcadle se nevidím¨
a sát krev mne to přinutí.

Někdo mě bere něžně za ruku
a žhnoucí slunce mne stravuje.
Že přežiju, nemám vůbec záruku.
Kdo mě ve tmě asi ukryje?

Veronika.

Veronika je děvče od Karpat.
Ať už je jakákoliv, mám ji rád.
V noci přiletíme dolů krve se napapat
a další nové členy do Citadely přivítat...

Monika má povahu podivnou,
trochu lidskou, trochu tajemnou...
Autor jehlaspichlas, 21.09.2006
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jménem mým mě nazýváš?
Krutou pravdu o mě znáš?
Jen barva vlasů se liší.
Ne blonďatá, ale tmavší,
pod lopatky vlasy stačí...

O těle svém se nezmíním,
tvá slova o něm promíjím.
Vášeň v krvi jest schovaná,
věrnost druhu vždy oddaná.

Tajemství jsi prozradil,
aniž by jsi mě urazil.

Poklona člověče, upír ji skládá,
proč psal jsi o mě - o tom se bádá...

30.09.2006 19:32:00 | Inies

Máš skutečně podivnou milenku. :-)

21.09.2006 11:40:00 | Zedka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí