VĚČNÁ KULATOST

VĚČNÁ KULATOST

Anotace: ...

Byla temná noc a pršelo
Trochu zima a byl jsem sám
Kam ztratila ses, milá kam?
Spát se mi vůbec nechtělo
Tak ze skříně jsem vytáh rám

Do rámu jsem plátno vložil
A na plátno měsíc nakreslil
Čmáral jsem čmáral za všech sil
Já vzpomínal, co všechno jsem s ním prožil
Snad trošku jsem se vyděsil

Fiktivní měsíc na mně zářil
Přál jsem si s ním povídat
Když slovo já chtěl jsem mu dát
On uraženě jen se tvářil
Že nudím ho bylo z něj znát

Tiše a smutně a nehybně koukal
Já vlka pod něj přikreslil
Abych ho trochu usmířil
Slovíčka proseb já ze sebe soukal
A vlk naň jenom tklivě vyl

Pak náhle měsíc pokynul ke mně
A ptal se, proč ho ruším?
Že zrovna zpívá mrtvým duším
A nemá čas na lidské plémě
Zpěv jeho nepatří mym uším

Já prosil jsem ho úpěnlivě
Aby až budeš v noci spát
Zasvítil do snů nastokrát
Vlk znovu zavyl velmi tklivě
A já si Tě chtěl znovu brát...
Autor Herbit, 25.09.2006
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

dík za názory, máte recht... měsíc jsem samozřejmě kreslil :)

26.09.2006 07:37:00 | Herbit

tohle se mi líbí úplně moc, až do poslední sloky, za mi tu trochu vrže, ale přesto! Pěkně pojaté, zajímalo by mě, jestl jsi doopravdy kreslil měsíc

25.09.2006 19:09:00 | Trdlo

Hezké, jen ten závěr mi přijde slabší.

25.09.2006 16:19:00 | Eifelovka

Pěkný.. jen mi tam nesedlo to slovo fiktivní, ale to je čistě můj dojem.. Skvěle napsaná báseň!

25.09.2006 16:10:00 | Anima de Vries

Já také dnes prosila a bylo to na prd.
Dobrý.

25.09.2006 15:40:00 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí