Osudový omyl

Osudový omyl

Anotace: Elegie úpadku, část 1

Padá kapka za kapkou,
sníh pod nimi taje.
Sedím tiše za oknem
a hledím do kraje.
Včera sníh a dneska déšť,
počasí se mění.
Včera hrdost a dnes úklon,
i národ se mění...

Kdo vzpomene malou zemi,
jež se klaní totalitní mocnosti?
Kampak z trhu zmizel Český Brod,
po celém světě proslulý?
Včera býval jasná špička
a dneska je v p*****.

M16 je nyní zbraní celosvětovou,
znamená teď to co kdysi,
náš mytický Škorpion.

Čeští mistři ze země zmizli,
před podivnou ideou.
Děkujeme pane Havle,
za ten váš krach s květinou!

Kdysi dávno obávaní,
pro skvělé zbraně,
brilalantní války um.
Co nám zbylo "po Havlovi"?
Staré zbraně,
rozpadlý cechu války dům!

Sníh pomalu vlivem tepla do kaluží stéká,
Česko míří do Evropy,
kde ochranu čeká,
před tím vlivem západním,
co hrdost naši leptat začal,
když zhasly ohně východní,
a svět na nás se vykašlal.
Autor Comodor Falkon, 30.01.2005
Přečteno 442x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí