Nepochopení

Nepochopení

Anotace: Tak se sem dostávám zas po dlouhé době. 21. 5. + 29. 6. 2006

Mluvit?
O čem?
slova
slova
slova
plynou
po větru
pryč
a rozpadají se
z nepochopení
Vedu dialogy s Měsícem
a šetřím tak roky života.
Vedu monology do ticha
které můžu vrátit zpět.
O čem
a proč
vynášet
slova
jinam

Někdo probudil černou růži
z jejího klidu.
Já v osvícení
ztratil nenávist
a pozbyl jsem řeč.
Co ví ten Měsíc?
Co já za sto let?
Zřejmě budu míň
než moje kosti.
Zřejmě budu míň
než plesnivej chleba.

Kdo probudil
černou růži z jejího klidu?
Všechny z protějšího záhonu.
Černá růže ztratila svý trny.
Měla spát až do smrti
aby nechtěla uvadnout.

Někdy jsou slova bez významu
jako hrdost beze smyslu
když se vytratí cit.
Autor frangir, 02.10.2006
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tahle je, ...
.... ta není ani umělohmotná ...
... ani depko-dehto povidlová ...

12.10.2006 19:16:00 | HarryHH

Mluvit o čem? No, básně jaksi beze slov nejdou, že? Takže piš, píšeš dobře :-) A vítej zpět :-)

02.10.2006 11:42:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí