Pro človíčka

Pro človíčka

Anotace: Každý den se rodí nové děti-nové osudy,tahle báseń je taková snaha o jejich přivítání na svět.

Pro človíčka
=================
Človíčku,vítej,dveře se ti otvíraj,
na planetu zemi tě posílaj,
nelehký úkol pro tě maj.
Teď malý jsi a máš malé trápení:
"Kdy přijde máma?Je čas krmení!
Chci teplo a sucho mít,
cožpak se musím rozčílit?"
Toť krásné malé starosti,
při vší tvé skromnosti,
však čekají tě zkoušky těžší
až povyrosteš,budeš větší,
jak přijmout život jaký je,
když ne,čekaj tě galeje.
Věz,všechno špatné k tvému dobru je,
abys pochopil,jak život funguje.
Když budeš v sobě nosit lásku,
život promění se ti v krásku,
když zlo však v sobě budeš mít,
budeš se muset často zastavit
a procházet tím zas a znova,
trápit se,bloudit,stále dokola,
než dojdeš k tomu poznání,
že vše,je věcí chápání.
Sudičky do vínku ti lásku dali,
ale zlo ti též nastaví tvář,
ty chápej ho jak úkol,zkoušku,
zda zasloužíš si svatozář.
Já ze srdce ti přeji štěstí
ve tvém zde bytí,na rozcestí,
ty udej už si cestu svou,
co sklidíš,bude jen tvou zásluhou.
Autor JEIDY, 03.10.2006
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je přece jen lepší, i když ty rýmy jsou zase dost špatné. Taková říkanka.

03.10.2006 16:16:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí