Bezmocnost

Bezmocnost

Anotace: smutná baseň o jednom vojákovi

Leží lidské tělo,
Leží na dešti v bahně,
To bylo poslední dělo,
Ale ten člověk je na dně.

Roztrhlá uniforma, rána se šklebí,
Krvácí stále víc jen víc a víc,
Voják obrátil své kalné oči k nebi,
Z jeho života nezbude nic.

I kdyby přežil, mrzák bude,
A tak on žít přece nechce,
Né ty krutý, zlý osude,
Proč nevzals´ mu život lehce?

Mračna se stahují, začíná pršet,
Bude něco udělat musit,
Ale co? Snad jen mlčet,
Když uniforma začíná ho dusit…
Autor Alex Ardes, 03.10.2006
Přečteno 372x
Tipy 1
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Smutná, ale má atmosféru a to se mi líbí...

24.06.2011 14:14:00 | Marsinka

Básnička je pěkně napsaná, ale její obsah se mi moc nelíbí, ale to je na názoru člověka...

03.10.2006 12:53:00 | Laitha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí