Nový den

Nový den

Anotace: ,?

Stisk ruky nového dne,
na stříbrné lžíci prodává kapr svou krev,
ze stolu kape slza na linoleum prostírající pouze zaschlé části kůže.
Cítím poševní hlínu na mém oparu,
jsem dojat průpovídky z komiksů a jejich hrdinů,
stopy jejich jazyků jsou cítit na mém psychosmíchu.
Novoroční projev-samé rady a prognózy o lidství
a možná o lidech,
o válkách ve kterých se tiše a krásně vraždí.
Tvoří se vše nové,
nové hroby,
nové hřbitovy,
nové rovy,
nové domovy,
nové rodiny,
nové smrti,
nové víry,
nové životy
a opět nové války.
Snad začne lepší a Nový rok,
nebudou v něm přežraný ani vožralý
ani podřezaný.
Zůstane jen posvěcená panna Marie,
svatější nežli láska milenců.
Zůstane chuť na tělo za prachy,
chuť na žrádlo,
chuť na kříž,
modlidba ke kříži,
láska ke kříži-je to jednodušší
než věřit na lásku dvou šílenců.
Autor Lipschowski, 03.10.2006
Přečteno 846x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak to já stále chci věřit na lásku dvou šílenců !...

06.10.2006 20:55:00 | Zma

O trochu slabší než Schizofrení rozhovor.Trochu se v tom ztrácím,ale jinak je to velmi zajímavé.Jen tak dál!

03.10.2006 21:17:00 | falbala

A kdo tvrdí opak?

03.10.2006 17:54:00 | Lipschowski

Pardon, ale Bukowski, stejně jako Krchovský, to jsou básníci jiné třídy!!!

03.10.2006 17:13:00 | Mirka Hedbávná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí