Můj chrám

Můj chrám

Anotace: pro Radku... byly jsme spolu na chatě a naprosto žensky a duchovně si u kafíčka povídaly, relaxovaly... Tahle báseň je o ní, pro ni :-)

Uprostřed zahrady chrám,
střecha ze slunce a nebe,
tráva podlahou, a člověk sám
uvnitř zdí nezdí, otázka zebe.

Jakou cestou jít, proč cítím co cítím?
A kafe stydne, mluvím a sním,
Bože, vždyť se za své pocity stydím,
mám v sobě vůni květin i splín.

Proč cesta má změnila směr i jistoty,
proč najednou vnímám, co dřív ne,
proč duše má svlékla triko a kalhoty,
proč se kolem ní svlačec pne?

Svlačec svléká mě do nahoty
a obléká do zelené naděje,
žene mě k lidem i do mé samoty,
odhání falešné duchovní zloděje.

Jsem zlomená, a přece bohatá,
pro někoho blázen, pro jiné láska,
jsem sněhová vločka zavátá
na boží oko, které mě laská.

A jeho modří rozpouští se klec v mé duši,
nevěřicně sahám kolem sebe,
spatřuji další naslouchající uši,
Bože, vždyť já už nemám jen Tebe!

Nebo jsem Tě našla i v jiných lidech?
Jsi snad rozeset v jejich srdcích?
Rozhlížím se ve svém chrámu, tají se mi dech,
hluk otázek tak trochu utich.
Jsem smířená...
Autor Levandule, 04.10.2006
Přečteno 483x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Dílko v sobě hodně má, hloubku, city ... jistým způsobem i hladí, ale také cítím trochu smutku. Mno, možná je to mnou, pač já teho smutku mám hodně.

08.10.2006 11:48:00 | NikitaNikaT.

Včera jsem tam dala pohádku Levendulko, třeba Ti bude chutnat.

05.10.2006 13:26:00 | Marcella

No, je pro Radku...

05.10.2006 10:04:00 | G.P.

Má něco hlubokého v sobě, i když je napohled alespoň pro mě mělčí...ale povedla se ti...

05.10.2006 00:36:00 | Edo Tralipo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí