Odkud jsi přišel?

Odkud jsi přišel?

Anotace: ...

Odkud jsi přišel
z které hvězdy, planety či z které galaxie …
po mléčné dráze, jak po slupce z banánu
a dopadl jsi na tenhle Svět
Proč zrovna dvacátého v červnu
když lípy voní dojetím
proč v tom zlém roce sedm nula
kdy už jsi nemoh utéct za oponu
vybral sis studenou a tmavou dobu
to abys mohl kolem hřát…

V tom roce urodilo se obzvlášt sladké Burgunské
na jižních svazích v Bukurešti a nedaleko Pešti …
… dvacátého a v červnu a roku sedmdesát …

a bylo už před tvým příchodem
nespočet tvých věrných uctívačů
čekali příchod tvůj jak příchod Mesiáše a
kupovali roucha, drahé masti, káču…
čekali věrně devět měsíců

Modlí se k tobě dodnes, někteří…
Já, přesto, že jsem tě vůbec nečekala
připojuji se už týden k jejich obřadu
Jen stojím a zírám na měsíc a
přemýšlím z které hvězdy, planety či
z které galaxie tě zavál Osud
Prozřetelnost a
nebo Bůh
Autor Hannazka, 06.10.2006
Přečteno 293x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Pěkné...

06.10.2006 16:51:00 | Edo Tralipo

Já mám dojem, že ten, pro koho jsem to psala je taky tak trošku emzáček... ale nevíme přesně... :o)

06.10.2006 15:09:00 | Hannazka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí