Co je to láska?

Co je to láska?

Anotace: Je to ze mě

Přemýšlím co je vlastně láska,
jak pozná člověk že je zamilovaný?
Může to být na kazetě přetrhaná páska,
nebo list papíru zpřetrhaný.
Může to být rozkvetlé poupátko,
s kapkami rosy uvnitř.
Taky jako na oříšky lopatko,
jak tvrdy je jejich krunýř.
Jako záplav vln temného zuřícího moře,
jako ostrý trn nejedné rudé růže.
Nebo jako rozkvetlá slunečnice,
mezi nekonečným plevelem.
Jako lesní tanečnice,
před obvyklým obřadem.
Když večer k spánku člověk ulehne,
a pak se vzbudí v pravé poledne.
Kdoví, že si právě čichá k lásce,
co neví dozvídá se.
Pravda každého zkolí,
ikyž to tolik bolí.
Když vylítžne obnažené jitro z obzoru,
každý touží mít to a hlavně bez dotoru.
Jak pozná člověk lásku,
to mu nikdo nepoví.
Malou vytouženou krásku,
dívej oči ti napoví.
Autor Bow, 08.10.2006
Přečteno 458x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí