Zvědavá

Zvědavá

Anotace: ...

Zvědavá, jak slunečnice
Pod šaty se kouká
Do poliček, na ulice
Písničku si brouká

Zvědavostí tváře hoří
Jak bude chutnat zítra
Kde se vánek utáboří
Být tak na to chytrá

Zvědavá pak pod talíře
Nakukuje ránům
Minuty dá do hmoždíře
Sbohem starým plánům

Zvědavá jak slunečnice
V paprscích rty špulí
Pošle mrakům pohlednice
Tam, kam sen si ulít

Zvědavá a důvěřivá
Zas si prsty spálí
Hoří nebo přihořívá
Den se šerem halí

Zvědavá však nebojí se
Kdyžtak bude foukat
Vždyť bolístky zahojí se
Slunce dál nahoru stoupat
Autor Jn.s, 09.10.2006
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí