Chtěla bych umět malovat

Chtěla bych umět malovat

Anotace: Malovat neumím.

Chtěla bych umět malovat,
svět si v růžových barvách plánovat.
Chtěla bych štětcem vládnout,
na plátně někdy mládnout.

Chtěla bych malovat starce i děti,
chtěla bych malovat vzdělané i analfabety.
Chtěla bych malovat nálady,
chtěla bych malovat pocity nadvlády.

Chtěla bych štětcem vládnout
a nad křivdami pomocí barev mávnout.
Chtěla bych vyjádřit výrazy obličeje,
chtěla bych malovat svět,
co k dobru spěje.

Chtěla bych malovat sobectví a lásku,
chtěla bych malovat život, co nemá zpupnou masku.
Chtěla bych barvy všechny v paletě mít,
černou i červenou, zelenou, co navodí klid.

Však malovat já neumím,
obrazům moc nerozumím.
Příběhy skryté za plátnem,životy minulé, dotyky dohmátnem.
Autor Marťafon, 11.10.2006
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...:) ...

11.10.2006 07:45:00 | WhiteSkull

Je to dílo asi tak deseti minut, takže je možné, že je to takový trošku vypocený. Ale snažila jsem se, třeba časem tu poslední sloku nějak doladím. Uvidíme.

11.10.2006 06:57:00 | Marťafon

...líbí se mi to už jen proto,že mám rád obrazy ...
...jen ta poslední sloka mi tam nesedí,škoda ...
...ale i tak :) ...

11.10.2006 06:53:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí