Okamžik poezie ....

Okamžik poezie ....

Anotace: Něco málo pro zbloudilé duše uvízlé v síti internetu :o)

mrzáček básnička
je tolik maličká
ukrývá pod víčka
tajemná psaníčka

psaníčka ze snů mých
čaroděj na ně dých
a u bran rezavých
taje a taje sníh

sníh taje za branou
lítostí nehranou
oči vás uhranou
ustoupíte stranou

lomcuje s vámi strach
stříbrný hvězdný prach
zajme vás ve svých hrách
vesmírných vzdechů dráh

měsíc se usmívá
vlk tiše zazpívá
nálada tesklivá
duši ti omývá

krajina pobledlá
na chvíli usedla
kdyby to dovedla
sem by tě zavedla

do velké zahrady
čnící nad hrady
zhmotnělé záhady
s níž si nevíš rady

vyčpělá nádhera
vsákla se do pera
teď píše do šera
moudrosti večera

hlava se otvírá
myšlenka utýrá
snad i kavalíra
hodného Shakespeara

mrzáček básnička
je tolik maličká
ukrývá pod víčka
tajemná psaníčka
Autor Mische, 03.02.2005
Přečteno 494x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí