Studánka

Studánka

Anotace: A opět to není báseň z mé dílny, avšak něčím hodně promlouvá...

Je studánka a plná krve
a každý z ní už jednou pil.
A někdo zabil moudivláčka,
a kdosi strašně ublížil.
A potom mu to bylo líto
a do dlaní tu vodu bral;
prohlížel ji proti světlu
a moc se bál a neubál.
A držel, ale neudržel
tu vodu v dlaních, Bože můj,
a v prázdném lomu kámen lámal
a marně prosil; kamenuj.
A prosil, ale neuprosil
a bál se, ale neubál,
ta studánka je plná krve
a každý u ní jednou stál.
Autor Dilla, 18.10.2006
Přečteno 546x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodilo by se uvést autora pokud není tvoje a znáš ho.

05.11.2006 18:55:00 | Epona

...je moc pěkná...

18.10.2006 19:43:00 | Sima

Moc hezké a navíc to má originálmí myšlenku

18.10.2006 19:30:00 | Miskitka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí