Bacily

Bacily

Anotace: .. 3x

Rozmnožené bacily
si dlouhou chvíli krátily:
napadneme lidská těla
nebudou-li dosti bdělá
přivodíme nemoci
proti nimž není pomoci

Ty příšerky se však pletou
se zkušeností dlouholetou
k lékaři jdeme pro radu
ti zničí jejich nadvládu

Mají totiž v rukou zbraně
mocí léků vtrhnou na ně
vítězí jejich výprava
nemoc pozvolna prohrává
a rozmnožené bacily
svou veškerou moc ztratily

xxx

Příšerné hrůzné bacily
nebohé lidi strašily
pronikly do tepen a do žil
a jejich roj se stále množil
ptali se lidé dnem i nocí
jak poradit si s jejich mocí?

Vyšleme léků výpravu
ať zjednají hned nápravu
ať zničí jejich temné roje
a budou vítězové boje
žíly i tepny vyléčí
pro zdravé tělo člověčí

xxx

Když rozmnoží se bacily
je nutno jednat ve chvíli
z injekční jehly již stříká
silný proud antibiotika
nastává chvíle boje:
jsou rozprášeny jejich roje
Autor Heron, 19.10.2006
Přečteno 399x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

popravdě jsem myslela podle slohu, že je ti tak 14, tak nevim, taková nic moc rýmovačka

19.10.2006 11:48:00 | Miskitka

Kdyby to tak vždycky šlo, jak ta víra z Tvé básně vyzařuje.Hezky sepsané.

19.10.2006 07:53:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí