Až jednou....

Až jednou....

Anotace: Ta báseň vám může připadat smutná, ale ona taková není. A nehledejte v ní nic zvláštního.Má takovou podivnou formu bez pravidel. + ježkovy zraky!!!Taková mladá a přemýšlí o takových věcech....

Sbírka: Krajíc života

Až jednou uvidíš na nebi kmitat se plachou zář,
vzpomeň si na chvíle se mnou strávené,
Když jsi mne poprvé políbil na mou tvář.
Pršelo a my se choulili pod Akátem,
my, smáčený deštěm, brodili se blátem
a cítili se jako v ráji.
Ta plachá mihotavá zář,
bude mé mrtvé duše tvář.
Až jednou překonám nebeské brány,
snad si jen trošku vzpomeneš,
jak jsme se spolu bezstarostně smáli,
když do polí přiletěli první vrány.
Jak my dva vesele v trávě skotačili
a nocí padala naše první hvězda.
V úžase vězeli na ní naše pohledy.
Já si jen přála, ať se mi to nezdá.
Já si jen přála, ať je to navždy.
MY snili o neznámých krajích
a toulali se v lesích a ulicemi.
Ptáci zpívali o cestě na jih
a my se jen brouzdali peřejemi.
Až jednou políbí mne Smrt,
snad až ty budeš starý kmet,
ale přece si jednou vzpomeneš,
jak krajem rozezněly se struny kytary,
když vodopád svoji píseň zpíval
a ty ses mi oddaně do očí díval.
Přenesl jsi mne tenkrát přes řeku
já milovala náruč tvých něžných doteků.
Až jednou zbledne ve věčnost moje tvář,
ať se mnou budeš nebo nebudeš,
na nebi mihne se jen plachá zář
a ty si snad ještě vzpomeneš,
prosím, jen na malou chviličku,
neb vím,že navždy tě ráda mít budu.
Až jednou vstoupím do oblak,
pošlu jen tobě z oblohy hvězdu.
Až jednou zavolá mne Bůh
Autor Káňátko, 24.10.2006
Přečteno 694x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se to líbí...podle mého to dávalo docela i smysl

29.04.2007 18:04:00 | kukaska

...no a kdo by tě nakopl do dalšího psaní ...
...snění ? ...
...není to zas tak špatný :) ...
...jen bych ubral více slov a zhustil to ...
...a pak to na nás vyklop ...
...:) ...

24.10.2006 14:12:00 | WhiteSkull

Mělo tam být my a ne ma.Omlouvám se za překlepy.Ze vůbec ztrácíte čas čtením mé katastrofální výlevy.

24.10.2006 13:21:00 | Káňátko

To "ma" mě taky zarazilo.
Chvílemi je to docela dobré, chvílemi nic moc.

24.10.2006 12:49:00 | JardaCH

něco málo jsem ti tam poopravil ale s tímto si nevím rady, jaký význam tma má slovo "ma"

Pršelo a my se choulili pod Akátem,
ma, smáčený deštěm, brodili se blátem

24.10.2006 12:11:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí