Tajemný hvozd

Tajemný hvozd

Anotace: ...

Přes celý obzor až k horskému úpatí
ten prastarý hvozd hrdě se pne.
Tam slunce nikdy stezky nezlatí,
mohutné koruny v mracích ztracené.

Mlčící majestát jehož čas obává se,
jako by spal, jako v sen ponořen.
Navzdory věkům ve ztichlé kráse,
ani proud staletí není mu soupeřem.

Ač zvěře pln, větvička nepraskne.
Ač hejna ptáků, trylek nezazní.
A žádná krůpěj rosy se neleskne,
šum listí padlého nikomu neschází.

Jenom to ticho jako varování
před vstupem v lesní šero.
Mnohé, co byli odhodláni
strach zradil, srdce se chvělo.

A tak je tajemství střeženo dál,
hluboko uvnitř hvozdu skryto.
Obrazy z příběhu, který se stal
to vše je v duši lesa vryto.
Autor Istar, 25.10.2006
Přečteno 457x
Tipy 1
Poslední tipující: kokeš od pana krbce
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tip za tolkienovskou náladu, kterou mi to přineslo...

21.11.2007 23:12:00 | kokeš od pana krbce

Tajemné hvozdy, tylákají i mě.....viz. báseň Divoká honba

16.08.2007 20:04:00 | jiljovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí