Puget růží

Puget růží

Anotace: Růže skví svým darem vůně a růže patří jen a jen lásce.Já své růže tobě dám sama sebe touze lásky odevzdám. Báseň pro mou růži.

Spánek smyslů vítá víly,
puget růží za každou chvíli.
Okvětní lístky na zem padají,
myšlenky snové do mysli se vkrádají.

Růže rudé dané darem,
květy plané darované chudým pánem.
Růže z pera básníka,
dar mladého chasníka.

Sen krátký každou nocí plyne,
noc, kdy duše z duší splyne.
Vněm ze vzpomínek společných,
radost z růží při chvílích nádherných.

Sen stal se smyslem skutečným,
růže stávají se polibkem přesladkým.
Rudý puget svázaný motouzem,
radost duše před společným večerem.
Růže rozestřené po loži,
má dlaň po druhé zatouží.

Trny padají,
květy rudě vonějí.
Pro lásku,
pro tebe růže má.
Autor Carlos, 25.10.2006
Přečteno 432x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už dávno nepíšu komentáře ke všem Tvýn básním, ale tahle si to zaslouží. Už proto, že je s podtitulem "pro moji růži". Srdcervoucí metafory - růže z pera básníka... hmmm, dost by mě zajímalo, jak voní rudá???? Úchvatné!!!

14.11.2006 16:44:00 | Jituli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí