Chvalozpěv smrti

Chvalozpěv smrti

Anotace: ...není čeho dodati...

Šťasten z nás, kdo vydává se na cestu poslední,
komu umíráček v těle se rozezní.
Smrt odveze ho do dálavy,
kde nepotká předsudky, soudy a pomluvy.

Nikdo víc „chápu Tě“ neříká,
nechápajíc vlastně nic.
Už nikdo v ruce netřímá
falešný štěstí klíč.

Brzy zapomenou šíleného podivína,
jenž moudrost bral z knih a vína.
Takoví jsme všichni, více či méně,
na hrb nám může vlézt lidské plémě.
(Málokdo z nás ještě člověkem cítí se být,
jak zvíře ze dne na den žít.)
Autor Comodor Falkon, 05.02.2005
Přečteno 537x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí