Vánoční čas

Vánoční čas

Anotace: Kamarád za mnou přišel s prosbou, zda bych napsala baseň na libovolné téma. Prý to potřebuje do školy. No a tak jsem si sedla nad prázdný papír a za chvíli na něm bylo napsáno:

Ve výlohách světla září,
den po dni škrtám v kalendáři.
Blíží se čas vánoční,
těším se na půlnoční.

Rybáři roztáhli sítě,
kapříci se brání hbitě.
Všude voní cukroví,
v dáli zvonek zazvoní.

Na dárky se každý vrhá,
krásný papír už se trhá.
Zhlédnu jednu pohádku
a v mžiku je po svátku.

Rok utekl jako voda,
je to tak a je to škoda.
Nalejem si dobrý mok
a oslavíme Nový rok!
Autor Ťunťa, 28.10.2006
Přečteno 2333x
Tipy 1
Poslední tipující: BArBArKO
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (12x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí