Večer

Večer

Anotace: Po dlouhé době zase jedna z mých dětských...

Právě skončil Večerníček, Klárka už se umyla,
uklidila pantoflíček, zoubky si vyčistila.
Pak si lehla do postýlky, přikryla se peřinkou,
Tati, ještě chci pohádku, ale táááákhle velikou.

Tatínek si sednul na zem, otevřel pohádek skrýš
oba dva se octli rázem tam, kde bydlí malá myš.
Malá myška pod pařezem, na kohopak tu čeká,
tiše za ní , Klárko vlezem, jen ať se nevyleká.

Podívej se, toho známe, prcek s černým kožíškem,
nosí malou lopatičku, kalhotky má pod bříškem.
Čumáček do všeho strčí, zvědavý je snad až moc,
Je to krtek, piští, křičí celý den, než přijde noc.

V noci krtek taky spinká, jako naše Lucinka,
ale ve dne všechno vezme, bouchá, šustí, zacinká.
Krtek, ten je jako Lucka, jsou si vážně podobní,
něco slízne, potom kucká, všechno zkusí, všechno sní.

Ještěže má, Klárko, malou kamarádku myšičku,
ta mu hned běží na pomoc, když má průšvih na tričku
a pak si zas spolu hrají na louce, na kopečku
a když sluníčko jde spinkat, běží do svých domečků.

Tam se jako Klárka myjí, pak si vezmou košilku
pohádky si vyprávějí, ale taky jen chvilku,
už se očička jim klíží, dneska toho měli moc,
tak je , Klárko, necháme spát a ty taky - Dobrou noc.
Autor G.P., 30.10.2006
Přečteno 293x
Tipy 2
Poslední tipující: G.P.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako bych vás všechny viděl...:-) Možná na konci bych nenapsal chvilku ale chvilinku...ale to je můj názor...Ale prostě jinak supr...A to jsem nevěděl,že i Lucka se tu sem tam ukáže

31.10.2006 12:29:00 | Sawati

Tahle báseň pohlazením,
takovým, co umí dát
jenom ten, kdo srdcem celým
dokáže... víš... milovat...
:o)

30.10.2006 19:53:00 | Cecilka

Jste, koukám, taková Liteří rodinka :o)
Moc hezký! Přeju Vám moc, moc, moc, lásky a štěstí a inspirace!!!

30.10.2006 14:59:00 | Hannazka

Co k tomu dodat, můj milovaný muži a skvělý táto? :-)

30.10.2006 14:40:00 | Levandule

tati je to nádherné máž úplnou pravdu jsem jako ten krteček:)

30.10.2006 14:31:00 | lucy1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí