Ulice

Ulice

Anotace: podivná ulice

Temná ulice
plná beznaděje
v duši truchlíce
tvář se tupě směje

Na druhé straně času
zpívá opilá věčnost
a v hodinách přesýpacích
básníci zpití, znuzení
modelují svoje utrpení
z nekonečné hroudy hašiše.
Baletka s tváří psa
věští budoucnost z vlastních střev
a hvězdy zhasínají,jedna po druhé.

Temná ulice
plná oplzlostí
tiše se vlníce
vrní zlostí

Za zdí hřbitovní
utopené myšlenky
polykají poslední hroudy hlíny
Lež vykouzlila na obloze ohńostroj
a staří pánové v cilindrech
vdechují omamné pachy pravdy
která tlí hluboko v zemi.
Kolem mne defilují zvířata
se znetvořenými lidskými obličeji
a čas se dál opíjí.Má čas...

Temná ulice
se kroutí, vzlyká
a mne na líce)
tma padá měkká,tichá...
Autor had, 30.10.2006
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá myšlenka, moc s emi to líbí, jak jsi to napsal

05.09.2007 19:55:00 | Santinan Black

ano..zajímavé...krásné..

29.11.2006 14:09:00 | aveefa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí