Válečník

Válečník

Anotace: jeho hrob nebude nikdy nalezen

Oči mé vidí širý lán,na něm jen statný strom stál.
Široširý lán a boj už byl dokonán.
Široširý lán a na něm klečí pán,co hrdinou byl zván
V pokoře tu klečí,jen o jedno boha prosí
on ví že nastal den jeho poslední
on nechce jen ,umřít před slunce západem.
Ač stár mnoho let ,tu neumírá kmet ,
umírá tady rytíř mečem proklet

Jeho boj je již u konce,on prošel bitvy rej ,
on byl i někdy poražen,
však z boje nikdy neutek
a proto mu patří náš obdiv i vděk.
Mnohokrát v boji sražen on vstal a velel vojsku dál,
vedl je srdcem statečným a odvážným příkladem svým.
Nesl on korouhev,meč,,,,,,bojoval za práva všech
On bohu sloužil,s lidem se soužil
Prošel boji dlouhými,mnoho bitev zažil
neumírá věkem svým,
ho v bitvě někdo zranil
Nechtěl býti hrdinou,jen bránil zemi svou
Za krále, za boha, za víru svou bojoval
i v tom posledním boji ,své činy tím dokonal
Byl se jako lev,z nepřátel stříkala krev

Všude kolem v lánu polí leží studené mrtvoly
Nad lánem tím krkavci krouží,oni už chystají hostinu
po západu slunce,,,,, v tu pozdní hodinu
Rytíř už ztrácí síly , jeho tělo se sune k zemi
tráva kolem něj se barví krví
Hodně toho chtěl vykonat,
už není na to čas,on musí s dneškem dokonat
jen západ slunce spatřil by on rád.

Vy ptáte se proč jen západ slunce?
On bojoval a za jiné se pořád pral ,,,
neměl času pro krásu,
pro něžnost,pro lásku
tím západem se on rozloučil ze světem,
Odejít s klidem v duši
To už se nikdo nedoví,to může si jen každý domyslet
a otázek před námi stojí celí svět.

V jeho očích slzy jsou
on nepláče však nad sebou,
jeho zrak viděl co rytíř chtěl,
zavřel oči a,,,,,,,,,,,,,,,,,, umřel.

On podlehl v boji
jen bard nad ním teď stojí
tam najde klidný smrti stín,
Jeho hrob bude zdobit jen kříž,
ten co nesl v bojích svých
Nikdo nebude znát jeho hrob,
jen krajem se ponese zvěst
o rytíři co dotkl se hvězd
Jeho hrob nebude nikdy nalezen,
tak bude žít s námi věčně jen.
Až přijde zima vše přikryje sněhem bílým,
,,,bílým jako nevinnost sama.
Boj bude zapomenut a až jaro zavítá zpět,
lán rozkvete květy máků.
Rudými květy jako krev.
Lán máků bude znít ,,,
,,,zpěvy o rytíři co našel svůj klid.
Autor Kamuniak, 01.11.2006
Přečteno 409x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímává balada... =o)

18.11.2006 00:16:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí