Neznamená

Neznamená

Anotace: Všechno vždycky není tak jak se na první pohled zdá

Ne vždy jsou věci takové, jak se na první pohled zdají
Zesnulí vedle nás žijí
A ti kterým zdraví slouží svým způsobem umírají

Nemusíš považovat za domov místo, kde každou noc hlavu složíš
Možná nevěříš v Boha ačkoliv se před každým jídlem poctivě modlíš

První letní den nám nezaručí teplý vzduch a bezvětří
Nezvyšovat hlas avšak ani nemlčet není známkou příměří
Shoda příjmení či rodný list rodinná pouta nestmelí
Někdy sejde z očí ne však z mysli
Ne vždy rozchod dvě srdce rozdělí

Podat pomocnou ruku není vždy začátkem nového přátelství
Ne vždy má sdílená vášeň, vzrušení co do činění s partnerstvím
Manželský slib není kouzlo, aby dva lidi navěky věrnou láskou připoutal
Slepí někdy vidí, zdravým uším naopak chybí dar naslouchat

Dokázat se omluvit, neznamená litovat
Opakovat MILUJI TĚ neznamená milovat
Učinit dobrý skutek neznamená vždy dobrosrdečnost
Občas si pleteme nezodpovědnost a statečnost

Tvářit se lhostejně neznamená, že nám na někom nezáleží
Mluvit neznamená sdílet myšlenky, které nám skutečně hlavou běží
Ne vždy k nám chová úctu ten, kdo nás veřejně obdivuje
Nehrozí nebezpečí od všeho, co předsudek odsuzuje

Zvlhlé oči neprozradí zda nitrem zmítá prudký žal
Přesunout se v místě, čase neznamená být už dál
Autor Katka de Krho, 02.11.2006
Přečteno 350x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná báseň.., tleskám...

16.06.2007 16:15:00 | Lorellin

no vida.. popisuješ archetypální prvky dospělosti, respektive dospělosti vůbec. (Pak je ještě větší sranda v tom žít.) Tak jako tak je to klasicka cesta každého pořádného veršotepce:)

12.03.2007 09:57:00 | dead-head

Je to krása ne vžycky sedá všechno rozpoznad je to pravda i když někdy smutná

02.11.2006 12:48:00 | Kaika

Sakra, holka, to je ale zajímavý! Sice to místy nemá s básničkou moc společného, ale je v tom velký kus pravdy. Líbí.

02.11.2006 12:05:00 | melebele

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí