Jednou to skončí

Jednou to skončí

Anotace: Úvaha nad lidským konáním a jejich zbytečností

Řeka se kol břehu valí
proti ní jsou lidé malí
proti ní jsou velmi mladí.
Korytem dere se vpřed
již mnohé tisíce let.
Jen člověk co obyl svět
dere se výš a výš, vpřed.
Řeka se valí níž a níž
člověk chce stoupat výš,
je to tak správné?,nevíš.
Řeka teče dolů světa kraj
dokud nenajde moře - ráj,
cestu do ráje řeky znaj.
Člověk malý bláhový
jen výš a výš supí
myslí,že tím se spasí
do ráje rychle doplazí
že do vody nic ho nesrazí.
Bláhovec je to veliký
homo sapiens značí rozum malinký
a plodí jen blbé smyšlenky.
Bez lidí svět byl miliony let
bude mít štěstí tento svět?
a byl homo sapiens krátký úlet?
Autor Michálek, 03.11.2006
Přečteno 264x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí