Puzzle

Puzzle

Anotace: štěstí má ten, jemuž dlouho trvá skládání....

Sbírka: Od A do Z

Jedna velká hádanka,

je tahle moje skládanka.

Hledám díl co tady není.

Díl, co pomohl by k rozuzlení.

Jeden ke druhému dám.

Pasuje, či nehodí se?

Přec další zůstává tu sám

a na mě usedá ta tíseň.

Kam jen patří tahle část?

Kam položit mám tenhle díl??

Otázky si budu klást

ještě pár dalších dlouhých chvil.

Tak jedna velká hádanka

je pořád moje skládanka.

Ta, co mě neustále nutí

věnovat jí pozornost.

Že mám jí dost?

To slovo není.

Tak pro radost, či z donucení

hledám její rozuzlení.

Po uplynutí dalších chvil,

přikládám nový, barevný díl.

A konečně zjevuje se

mi v téměř celé svojí kráse.

Dech se mi až tají,

nad hrou, co právě hraji.

Začíná mi dávat smysl

to, co trápilo mou mysl.

Každá část-

-života jeden rok.

utíká čas,

když dělám další krok.

A pokládám na stůl poslední díl,

právě ten- co sám tu zbyl.

A zjevil se mi celý obraz,

snad od života malý podraz.

Díl dokončil celou skládanku,

jež vyřešil její hádanku.

Posledním dílem byl velký hrb,

jehož majitelkou byla smrt.
Autor Mia, 08.02.2005
Přečteno 395x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí