Excélsis deo

Excélsis deo

Anotace: Nebojte se, není to psáno latinsky, jen je tam pár latinských slovíček..

Znenadání se divím,
Už se ke mně blíží?
Zítra to nastane, svět se otřese,
A všechny vody ve vzduch promění se.
Náhle, uvidíš, jak
Kámen z nebe padá,
A tvář se slzy zalije.

Ave, ave Maria.

Hlásat všichni budeme,
O milost prositi smíme,
Nová doba se však blíží a
Zkáza, ta je tu nadosah.
In nomine patris.
Kněz nás vzývá.

Smrtelníci, zemřete všichni,
Elegie, elegie slyšíme.

Moře vylije se z břehu svého
Aby dokonalo tu přírodní zkázu.
Ježíš, ten nás již nezachrání, vždyť
Izák ho již jednou zradil.

Roňme slzy smutku,
Aby náš svět nezaniknul.
Dejte oběť vlastní,
I když se již v pekle smaží.

Orodujte za své mrtvé,
Nebo již svět zanikne.
I já toto pravím.

Jménem
Satanovy manželky,
Osvětlete se ve své myšlenky.
Ustrašeně bledé.

Jste jak loutky na špagátku,
Aniž rozhodujete o životě svém,
Který ztracen jest.

Dómini. Laus tibi, Christe.
Vidím zemi velkou
A krásnou medem oplývající.

Bláznem by jsi byl,
Lide nový a moudrý.
Afektově založený,
Zmateně opatrovaný
Na ostrově Svobody a
Iluzí mrtvých duší.

Kdekdo zamýšlí,
Těmto lidem pomoci, světu
Excélsis deo.
Říkajíce poslušně mezi otroky
I mezi pány nové doby.

Snažíme je vysvobodit ze své moci,
Epigramu lásky staré doby.

Hromobití přiblíží
Osudem světa našeho na
Dno útesu mořského,
Nekonečně dlouhého, v širé moře prostého
Excélsis deo.

Miserere nobis
I tato doba pryč je,
Litujme, neumírejme a
Usínejme se smrtí vedle sebe.
Ježíši kriste.
In nomine patris!

-------------------------------------------------------
Pokud by jste nikdo nechápal smysl této básně, tak si přečtěte vždy první písmenko každého verše, a to od zhora dolů. A dostanete text, na kterém je tato báseň založena.
Autor Hawkey, 08.02.2005
Přečteno 428x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí