Příboj Aliových hvězd v tichém šeru

Příboj Aliových hvězd v tichém šeru

Anotace: láska

Pluji plážovým odleskem zatmění sténajícího
slunce, jež zapadlo
do Tvých stop
A myšlenky - pískové hvězdy - zarývají se mi hroty do chodidel
Ve snaze odnést mě zpátky do reality
přilétne odkudsi Ginsberg
trochu opilý a reprodukovaný opiáty dnešní doby
a poklepe mi otcovsky na rameno:
"Slečno, pochopte, že je úplná blbost
pro někoho žít, tak za á, tak za bé,
vždyť se na sebe podívejte, holka,
vono žít má jiný perspektivy...
Vždyť vy se topíte,
jako se topí vášnivé lásky těsně před zánikem,
jako se topí slunce ve sklence od Fernetu
nebo torza růží v měsíčním svitu, co padá z úst na gondoly...
Topíte se a moc dobře to víte...!"

V Tvém nitru
V Tvém srdci
V Tvých očích

Topím se!

Topím se, když Tě hledám probdělou nocí
a nenahmatám černou tmou
Topím se probuzením spící hvězdy,
v níž nacházím odpuštění
a doufám, že se zrovna díváš na ni

Topím se!

Ne Ty spíš polapen mými kroky do tmy,
když napodobují déšť...
Bůhví, proč Tvé oči
připomínají mořské nebe
v hlubinách
zapomění lidských marností
a nedožitých lásek,
mořské nebe takřka zapovězené minulostí,
mořské nebe odproštěné od dluhů
lidského světa

Topím se v metaforách zítřků, rytíři
Ne, Ty mě nezachráníš
Nikdy víc
Protože se topím....

....láskou k Tobě

Autor Jasmin de Paris, 06.11.2006
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesně takhle jsem to tehdy cítila a fakt je, že jsem se utopila....... Po 7 letech topení a "zámořských objevů" odešel navěky...

07.11.2015 21:44:44 | Jasmin de Paris

Vy taky ;)

08.11.2006 15:31:00 | Renatka

A někteří už jsme utopení! Mně se to líbí. Jen si tam prosím oprav: "přilétně odkudsi Ginsberg" a "zapomění" a bude to tip ťop.

06.11.2006 21:19:00 | JardaCH

Opět ve velkém stylu:) mám pocit, že se tak trošku topíme všichni, a jestli ne, tak se alespoň někdo v nás utápí...já si pořád říkám, že je to jen tím rokem, že to ještě pár týdnů musíme všichni vydržet a bude zase dobře...Jsi moc dobrá Jasmínko, proč to nevydat...proč by si to měli číst jenom literáci a ne ten zbytek světa:))pa Sunny

06.11.2006 18:48:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí