O bohu a lidech

O bohu a lidech

Anotace: Jen taková spleť různých náhledů a pohledů a rozhledů po tom širém světě.

Vytvořit svět a vložit do něj lidi.
Sledovat je a pak je řídit.
Dávat zákony a měnit zvyky,
určovat jiné za viníky.
Tajemně se vysmívat,
žízní, hladem zkomírat.
Vybrat svůj vysněný národ,
jsi-li jiný nemáš nárok.
Ukazovat sílu slova,
milovat, ve jménu boha,
nenávidět v jeho duchu,
zabíjet se pro potěchu.

Je tohle ten vysněný svět,
bože, vem si ho zpět?
Autor Ďábel sám, 06.11.2006
Přečteno 255x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Božská moc si zahrává s lidskými osudy a přítomné chvíli lze sotva věřit...a jeho hněv kráčí k odvetě pomalým krokem.. :-)

07.11.2006 20:40:00 | isisleo

jenže to nejde...Bůh nám dal svobodu a teď je to jen na nás

07.11.2006 08:00:00 | mamina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí