Čas zimni

Čas zimni

Anotace: Při změně času na mě skočí čas účtování a zamyšlení

Tma na den rychle dýchne
máme zimní čas
teď nostalgie kýchne
nejedna vzpomínka vytane zas.
Člověku v temném období
vzpomínkami se hlava zaplaví
mnoho krásného i zlého vybaví.
Ty smutně zlé, zadumané
postupně čas rozvane.
Ty špatné konce vztahů
stálé v samotě lpění,
ty vojenské zážitky šikanování
nás co stáli jsme ve zbrani,
ty věčné touhy,po ženě jetí
to do krásného klínu vetknutí,
ty puberty snů ne i naplnění
i v bezmoc pohroužení.
Zimní tmavý čas vše přináší
vzpomínkami hlavu zanáší
čas nad sebou zamyšlení donáší.
Jak lépe a radostněji životem jíti
jak a v čí klín se pohroužiti
jak na budoucnost se připraviti.
Snad pomůže mi zimní čas
slyším k zastavení hlas:
„Zamysly se nad sebou zas
ať roznášíš na zemi jas“.
Po temném údobí
slunce se vynoří
v dobro a lásku tě vhodí.
Jen kupředu se musí kráčet
to nejlepší ze sebe vyvláčet
vše špatné hluboce zaorat
za vším krásným se vydat.
To zadumání přináší temný ,
ale pro tvoji duši nachystaný
zklidněný - čas zimní.
Autor Michálek, 07.11.2006
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí