Otázky

Otázky

Anotace: Jak prosté

Včera sotva malý brouček vstal,
na podstatu světa se hned ptal.

Mami, kde jsme se tady vzali,
a jak jsme se lidmi stali?

Mami, proč vlastně sněží,
a proč sníh na trávě leží?

Mami a proč vločka
vlastně nemá modrá očka?

Mami a proč kočce jiskří v kožichu,
proč hlavu nemáme na břichu?

Já odpověď dát chtěla,
však sama nevěděla.
Encyklopedie nenapoví,
to Ti i dítě poví.

Já snad, že už jsem dospělá,
ač odpověď jsem dáti chtěla,
na otázky tak prosté,
odpověď hledala jsem snad posté.

Dětství je čas hraní,
a také čas ptaní,
však nad dospělý věk
už není lék.
Autor Marťafon, 07.11.2006
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí