Kroky ve tmě

Kroky ve tmě

Anotace: Není o mě - je o společnosti

Kolik jde kolem nohou
tichem klopýtajících
které nikam nedojdou
Volá světlo měsíční
a ty kroky kráčí tmou
Jen kroky - a nikdo k nim

Oč palčivěji zní
než ticho jejich prázdný krok
Prý Jen vpřed, ty mládí
Však kam - moře pění jak mok
jenž zkysl, nevoní
V prázdných domech prázdný rok

Ticho je na pobřeží
Pustnou oči, ústa, dlaně
Kroky nikam neběží
jen jdou, jdou monotónně
Možná nemusejí žít
Ve smrti jdou odevzdaně

Ve vzduchu páchne rozklad
snů, myšlenek i ideálů
jež v lásce měly základ
Hladina moře u vrat domů
nečeká pozvání - zaplať
cos komu dal ze svých bolů
Přečteno 279x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no rýmuje se to tak trochu podivně, leč stylem, či kdoví čím,neustále připomíná mi E.A.Poa,..a ten patří k mým oblíneným..takže suma sumárum: pěkný:-))

07.11.2006 22:06:00 | Lucie

Chvilka dekadence?:-)Ale moc povedená chvilka, oslnila jsi mě. 100

07.11.2006 20:39:00 | Bajík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí