Moudrost

Moudrost

Anotace: ...Z nevidomosti povstává moudrost...

Zachumlaná v kyprých
a vnaditých peřinkách
stoupá ke stropu a výš,
kráčí ke hvězdám...
snad že nenalezla svou skrýš,
snad že nikdy se nevzdá!

Už hraje si v mléčné dráze,
už tancuje s kometami
a přeskakuje hráze
-lidských možností-
Jako by se namáčela
do (S)smetany,
jakoby obnažena sluncem
a jeho energií,
třebaže prolétla mělkým srdcem,
odvrhlo ji.

Snad doufala v jeho soucit,
snad - to netají
a ty jsi náhle procit'
Kam zmizela tvá křídla?
Kde si teď létají?
Spadla na zem a níž
- na milost -
Ty už víš:
tvé srdce zas tuhé jest.
- jako permafrost -
To propíchla ho -
jako kdysi propíchla dávného světce,
jako si stvořila svět
- BÁJNÁ MOUDROST-
- duchaplná krása a čest -
tmavomodrý květ,
co usedá na pelest,
je to nastavená pěst,
celá řada sedmiček
a do nich vnořeno 666,
nebe a jeho Pánbíček,
PEKLO, CO VYKVÉTÁ,
vášeň - do vzduchu unikla z loňskýho léta,
bezdomovec a jeho klid a jeho nelibost,
holubice - miluji-li, hned odlétá.
Když všeho mám dost,
v nitru mi z lůna vykvétá
třeba jen na chvíli
ta růže z neznáma - tak skrytá v šeru
-MOUDROST-

(láska v hrobě stále zakopána,
pas de muerte,
pas de deux,
pas de pas)
Autor Jasmin de Paris, 08.02.2005
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí