Loučení

Loučení

Anotace: Nejde o negativní báseň, jak by se mohlo zdát...

Do snu mi vstoupil muž
Obličej jsem mu neviděl
Zasípal – Já jsem smutek
Však rázem oněměl

Ve snu jsem potkal muže
Vlasy jak uhel černý měl
Řekl mi – Já jsem vztek
A já ho nikdy víc neviděl

Zmizel za salvou z děl

Zlost objevil jsem ve snu
Šel z ní chlad až na kost
Jak hluboko ještě klesnu
Radši zakřičel jsem dost!

Sen však ještě neměl skončit
Museli se se mnou všichni rozloučit
Dokud neklesnu až k samému dnu
A sám v sobě se nevykoupu

Očistou vrstvu špíny sloupnu

A tak padal jsem hluboko
Do všech koutů svojí mysli i duše
A oni přicházeli a odcházeli
Tak jako výstřel z kuše

A loučili se beze slova
Či sotva hlásku vydali
Až rozplynula se mlha
Když všichni za mnou zůstali
Autor Voiceless.Messenger, 10.11.2006
Přečteno 336x
Tipy 2
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc krasne napsane...

20.03.2009 09:22:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí