Měsíc

Měsíc

Anotace: Letní noc, romantika a taky vzpomínka na Vodníka :))

Měsíc.

Nit, stříbrná a lesklá,
jakoby ze skla
tmou jemně se třpytí
zpívá příběh niti,
která se ve tmě leskla
a ani na chvíli si neposteskla,
že je jen pouhou nití
jež za první kapky rosy
upadne v náhlé zapomnění.

Stříbrná nitka dobře ví,
že se západem Slunce
jako kouzlem se znovu objeví.
Bude lesklá a silná,
Jako noci předešlé,
znovu se bude tvářit stejně tajemně.
svou nití bude celou noc
přešívat vše z temné na světlé,
dříve než se jí byť jen letmě
sluneční paprsek dotkne
a ona se promění v nic,
jako noci předešlé.
Autor Adri, 10.11.2006
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jediné co se dá vytknou je časté opakování lesklé je tlik jiných alternativ :o) ale jinak to není vůbec špatně

10.11.2006 18:40:00 | Pavel Kotrba

Těším se na další tvá dílka.

10.11.2006 17:48:00 | Bajík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí