Balada o rouhačích

Balada o rouhačích

Anotace: Další o společnosti

Jsou pravdy sebejisté
co visí na nárožích
postávají v hloučcích na rohu
u Pennymarketu i v bufetu
a nadšeně šlukují kouř
hořícího studu

Povídají, že úplně levně
můžeš být hvězdou
úplným bláznem
nebo mesiášem
Prodávají masky v krabičkách
vyložených celofánem

Jakmile rouhači vykřiknou do ticha
že úplně nejkrásnější jsou svítání
a nejvyšším ideálem láska
Pravdy se jen ušklíbnou
s odporem otočí zády
Dělají, že tu lůzu neslyšely
- vždyť i Rouhači nosí boty od Rena
a pijí vodu z Novohradských hor
Hltají obrázky zahraničních telenovel

a já - levně - křičím do ticha
Přečteno 250x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na to se dá říct toliko, že to je dobrý, vlastně vynikající, zvlášť poslední strofa je povedená.
Jenom ještě-tam u těch bot od Rena je takovej drobnej překlep.

13.11.2006 14:02:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí