Konec přijde

Konec přijde

Anotace: "Óda" pro dámu s kosou

Člověk si dá sem - tam puk
prožije sem - tam šuk
štěstí na něj udělá ťuk
a náhle zlomí se života luk.
Slyšet je posledního vzdechu zvuk
to smrtička udělá kuk.
Do chladírny rychle hup
pak do hrobečku šup,
své naděje otup.
Takové nutkání mám
jak bych tam byl zván
dámou s kosou vítán.
Nějakou naději si neskýtám
já tu dámu snad vzývám.
Na zemský konec se netěším
asi cos budoucího tuším
něco tajemného věštím.
Ni chvilinku nezhřeším
přesto k zemi zhlížím
konci se nějak blížím.
To nutkání mě děsí
smrt ve mě vězí.
Prožil jsem života krok
přez Cháron byl jsem na skok
nezapomenutelný je smrti lok
jsem z toho zřejmě cvok.
Potřebuji prudký výskok
nebo na furt do rovu skok
již mnoholi jsem zmok.

Na sluníčko chci hned
rychle bez všech běd,
chci slyšet slunce zpěv
nepocítit žádný hněv
zářit na celý boží svět
na každý milý květ.
Autor Michálek, 14.11.2006
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neber to osobně, ale verše jsou nic moc. Zpracování obsahu na 3-

14.11.2006 18:48:00 | Alea - kometa kdovíco přinese

Promiň, ale přijde mi to jako takové dětské veršování. Navíc forma naprosto nekoresponduje s obsahem. Mimochodem Chárón je převozník, řeka se jmenuje Styx.

14.11.2006 13:48:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí