Haiku - Obrázky

Haiku - Obrázky

Anotace: drobné obrázky - nálady

Lesk mrtvých rybek v síti
rybičky - sestřičky vln
moře je zradilo
měsíc jim z očí svítí

Hora v závoji z ledu -
vznešená nevěsta nebe.
Je čistá a krásná.
A její polibek zebe

Posvátná hora Fudži
se s úsvitem z mlhy zvedá.
Poutník na cestě životem
jak slepý mnich domov hledá

Je smutná sakura v zimě
jak člověk, když lásku ztratí.
Jen růžové květy se s jistotou
zas příští rok zjara vrátí

Lístky se snášejí k zemi
ve vánku pozdního léta.
Čekám, že některé sletí
na zvadlé květy mé duše
jak barevné motýlí děti
Autor Dolma, 15.11.2006
Přečteno 269x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je nádherný...takový jemný..

15.11.2006 19:14:00 | aveefa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí