Praha

Praha

Anotace: Praga mater urbi

Když mlha, chlad i vítr vznesli se nad Prahou,
dole na zemi zjevily se všechny problémy,
pak s jasnou myslí a jasnou rozvahou,
vykročili jsme vstříc naději, naději že všechny problémy,
jednoho dne stejně jako mlha,chlad i vítr odvanou.
A když se den se dnem a rok s rokem sejdou,
pak s tou samou vervou a odvahou,
ovládneme-li pocity, emoce a budem zas jednou,
tou touženou, českou, královskou metropolí,
s metrem, vlaky a dopravou,
a jejími nádhernými lesy, parky a zákoutími,
které jednoho dne odejdou,
nebude-li nás dost silných, přesvědčených a odhodlaných,
pak ztratili jsme nejcennější poklad, dar i symbol českého státu,
státu jež se přes celou historii českou vždy tvrdě bránil a vždy ubránil
Autor A.N.D.Y., 18.11.2006
Přečteno 370x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí