Povrchní

Povrchní

Anotace: Materialismus, hnus, co tiskne mě ke stěně.....

Povrchní svět a já v něm povrchní,
světlo co palčivě září
a nad tím bláhoví andělé sní,
s proklatě čistou svatozáří.

Slabošský svět a já v něm slabošská,
utíkám sama před sebou
a nad hlavou postava přebožská
káže ať běžím za tebou.

Prolhaný svět a já též prolhaná
zkažené myšlenky protkané tělem,
prolhané"dobrý den" a prolhaná rána,
ten prázdný úsvit nad andělem.

Nicotný život a já s ním přenicotná
jak zrnko písku v oku starce
a mízu žití, co tolik chutná
nechce mi podat ruka dárce.

Povrchní svět a já v něm povrchní
a světlo, co smaží mě již,
zkažená doba a já jdoucí s ní
na zádech nesouc vlastní kříž.
Autor Dilla, 18.11.2006
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělý nápad vždy v prvním verši a úžasné slovní obraty:))fakt moc dobrá

18.11.2006 20:44:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí