Pocity

Pocity

Anotace: O tom, jak se cítíme a jak bychom ce cítit měli:)

Štěstí, ta malá stříbrná kulička.
Smutek, to snůška myšlenek a snů.
Vítr, pohyb a hravost, trošička
můzy a pajících dnů.

Láska, plamen co neuhasíš.
Nicota, stach ze samoty.
Strach, to je šedočerná myš.
Víra je kapka dobroty.

Radost, tak tu máš téměř stále.
Z čeho? Že by z naděje?
Prostor, tak ten je kousek dále.
Čas, vždyť nic se neděje.

Klid, to je voda s lekníny.
Žal je alegorie.
Smích, rolnička bez viny.
Závist, klikatá zmije.

A smrt, to není konečná,
snad jenom přestupná kolej.
Tak už se netrap maličká,
i slzy občas bolej.

A smutek, bez něj štěstí nepoznáš.
A beze smrti život.
A stejně na světě seš rád.
Ač nemáš pádný důvod.
Autor mavi, 21.11.2006
Přečteno 325x
Tipy 1
Poslední tipující: Flowerin
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je v ní krásný cit, vzrušen musím být..

17.04.2007 20:14:00 | Bíša

:) hmh dobrý no...

29.11.2006 21:08:00 | baggage

Málokdo tady na Literu skládá tek pěkné sevřené verše. Má to jasný motiv, dobrou myšlenku, dobré metafory, není to ohrané... Líbí se mi...

Lekníny - bez viny - to je výbornej rým

22.11.2006 06:39:00 | Daniel S.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí