Slave Machine

Slave Machine

Anotace: ...příznivci jistých TV programů nechť prominou...

Zas rozpoutal se kolotoč komerčního šílenství,
showbyznys i parodie na ženství.
Zas roztočila se ničivá kola médií,
jenž pomíjivý lesk vyrábí
-a pravou krásu zabíjí.

Na pozadí lesku smyčky,
Poschovány právní kličky.
Špatný krok stačí jeden,
člověk v poutech práva veden.

Kdo si myslí že "otroctví je na odpis",
ten šeredně se mýlí.
Otrokem lze být za podpis,
moc podpisu sílí.

Myslíte že přeháním?
Tak se podívejte!
Odvaňte z "tajných" smluv dým,
kličky práv spočítejte.

Svoboda pohybu pro Ně věc neznámá,
jdou kde agentura cos pořádá.
Jinde než u ní pracovat nesmí,
leda po nečinosti pětiletí.

Však dokud v otroctví lidé ochotní vstoupit,
na dlouho nechat se koupit,
po tu dobu tu také diváci budou stát,
po této bestialitě potleskem se ptát.

Zde však na místě není lítosti pláč,
spíše je třeba stále otázku klást:
Nač, Společnosti, nač?
Autor Comodor Falkon, 12.02.2005
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí