Úvaha

Úvaha

Anotace: taková trochu depresivní opět

Asi jsem pozapomněl,
v paměti odlišně měl,
a v tom bude ta svízel,
že prostě jinak to chtěl.

Už vyčerpány vlohy,
Máš křídla nebo rohy?
Ještě chceš prosit bohy,
Však lež má krátké nohy.

Snad přijde rozednění,
budeme odměněni,
čas naše skutky změní
na prazdná pobláznění,

či příjde zkáza spíše,
divadlo pro slepýše,
smrt venku ze své chýše,
poslední řádky píše.

Noc to je temná slečna,
na moji duši věčná,
teď rýsuje se sečna,
ne láska nekonečná.

Vím zrada umí více,
trápení poblíž plíce,
srdce jsou na petlice,
zhasla zas další svíce.

Nevím, jsi zkrátka jiná,
kdo s tebou dnes usíná,
zda moje veličina,
anebo cizí špína?
Autor Vincenc Gade, 23.11.2006
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím proč, ale nějak špatně se mi četla, asi už mám unavené oči a nemůžu se ořádně soustředit.
Asi mi tam odváděly pozornost ty rýmy...asi je to ale moje chyba.

23.11.2006 14:57:00 | CorrimsonTom

...ráda tě tu vidím, po dlouhé době... moc ráda... :o)

23.11.2006 13:37:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí