Sentiment věčně včerejšího

Sentiment věčně včerejšího

Anotace: vysvětlivky: psycha-staročesky zrcadlo... přídeští-místo, kam se v bibli zaznamenávalo, kdo se kdy z rodiny narodil a umřel, jakýsi soupis generací, jejich zrodů a zániků

Stará sídla
v krajkách po skříních
co v hrnci
tuší mák
psychy po síních

Popadané řasy v brýlích
na mých víčkách
plíseň
(co v šachách chlebových)
se uchytila.

Dívka
z kloboukového bálu
sama jde
krví
ze starých mýdel
bělenou

slzu v oku zachytila
v přídeští otisk
prst tu naslinila
nevědouc
v šátku tehdy spala
ruce u hlavy.

Stromy
v zahradách zámeckých
nechtějí pouštět listí
bez vůní víděňských
natruc
dívkám na nahá kolena
v mrazu hledí.

***
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cosi mne pohltí, vždy, když čtu tvé dílka... pěkné

08.12.2006 08:26:00 | Tömätäri

...líbí , moc ...
...:) ...

25.11.2006 05:11:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí