Víra

Víra

Anotace: Víra neumírá!

Sbírka: Konečný výběr

Nastal už čas klidu, klidu a pokoje
že i hlas lidu má mírné postoje
na tribuně hlásá ten ošumtělý pán
co z cesty mluví "spása" davem rozesmán

A víra v člověka co duši rozezní
ta míru nečeká když táhne k poledni
rázem je veliká - staví se proti nám
a na nic nečeká když zavřem srdci krám

A poutě poutníků nám na to odpoví
tak mysli na druhé a taky na zdraví
nelítej ve vzduchu když máš být na zemi
nezírej na duhu neplýtvej záštěmi

Když hlava zabolí tak zvedni telefon
zavolej okolí a pak zas zavěs tón
protože trápení je skoro zármutek
a cizí mámení nenapraví skutek

Tak věř jen člověku co víru nabízí
jak ten pán v tribuně co ji teď poklízí
jak ten dav z náměstí co věří na duši
a zmatek naštěstí tak předem vytuší

Zajdi si do baru a pozvi přátele
vezmi si kytaru a zpívej vesele
a nedbej pomluvy vždyť ta tě nezkazí
jen víra v kostele trochu tě zamrazí

Tak hlavu neztrácej a nebuď osobní
peníze utrácej - věci tě zpodobní
pak sedni do křesla a zavři oči svý
trochu se zamysli a zapoj svědomí

Vždyť hříchy nepálí a voda nestoupá
a zvony úmrtní smrtka ti rozhoupá
a pak si vzpomeneš jak rád bys ještě žil
pozdě budeš vědět že´s to už pochopil

Tak si hoď korunou jestli to cenu má
ať padne cokoli bitva je prohraná
pak se hoď do gala na ten den poslední
objednej si rakev a věnec pohřební

Zašeptej své milé: "Měl jsem tě hrozně rád"
když lidi v okolí budou oči zavírat
ulehni na lože dej sbohem poslední
a pak jen víra tvá nezemře jako my!
Autor Lenique, 25.11.2006
Přečteno 375x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí