Staré zimy

Staré zimy

Anotace: ...

Mezi domy, vesnicí,
procházel se mráz,
od hor vraceli se lesníci,
vítr stromům lámal vaz.

Štědrý večer za vraty,
závěje sněhu na cestách,
nový rok šlape na paty,
z komínů padá prach.

Chlapci dřevo štípou
v kůlnách zavátých,
dívky cukr sypou
po sladkých koláčích.

Děti se vracejí ze svahů,
křičí a táhnou za sebou sáně.
Od hlavy k patě jsou od sněhu,
vločky se snáší na širé pláně.

Už chodí uličkami ponocný,
hlásí, hlásí hodinu pátou,
a doma, ze slupek ovocných,
dělají postavičku svatou.

Stařenky u oken sedí,
někdy přiloží do kamen,
ven s úsměvem hledí
a šeptají si Amen…

Teď přeletěla kometa
nad střechami z šindelů,
jedna panna dvůr zametá,
poslední adventní nedělu.
Autor Žiťa, 27.11.2006
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí