Věčnost

Věčnost

Anotace: ***

Řekneme si život, to slovo jediné,
tak moc skutků které za něj prožijeme,
některé jsou hrozné jiné zas krásné,
ale stále náš tíží otázka, pro vlastně žijeme?

Pro lásku či jen pro neuskutečněný sen?
či pro líbezný skutek pro naši lásku,
nebo pro vycházející slunce které značí nový den,
nebo jen pro strach přejít propast přes starou lávku???

Občas se stane, že zamyslím se nad tím slovem,
život, to je to tajemné mezi tolika lidmi,
život je pro nás prudkou řekou i bezedným mořem,
nebo jen květy růže ve větru, pouhými.

Když už dlouho tu myšlenku o životě v hlavě mám,
smutno mi po celém těle začíná být,
v ten moment nevím čemu se smát mám,
možná je okolo nás tma a my snažíme snít.

Pro mnohé je život konáním dobra či zla,
pro jiné jen přežívání před očekávanou smrtí,
snažíme se to nějak obejít a používáme kouzla,
nezajímá nás, že někomu naše chování zrovna nevoní.

Ale život je možná jen hra,
kde neplatí žádná pravidla,
hra na smrt a hra o lásce,
a touha po jediné krásce.

A jméno té krásky zní: Věčnost
Autor Láďa, 28.11.2006
Přečteno 270x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavě hezké :-)... ty opravdu hodně přemýšlíš o životě co?

22.06.2007 20:38:00 | Nekonečnost

Omlouvám se, že jsem tohle dílo dal dvakrát...

28.11.2006 14:23:00 | Láďa

WhiteSkull: četl jsem. Zajímavé...

28.11.2006 13:04:00 | Láďa

...o něčem takovém jsem dnes psal :) ...
...:) ...

28.11.2006 13:00:00 | WhiteSkull

Pro prvních pár slov ...
... položím ... život...
... avšak v pekle spočinu ...

28.11.2006 11:25:00 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí